Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Η Πλατεία ήταν γεμάτη ...



από τον Γιάννη Ρήγο

Αυτό που ζήσαμε από τις 8 μέχρι τις 12 στο Σύνταγμα σήμερα, ξεπερνά όχι μόνο τις προσδοκίες μας, αλλά και την πιο αχαλίνωτη φαντασία.


Ο λαός σαν ορμητικό ποτάμι πλημμύρισε κάθε σπιθαμή της πλατείαw, κάθε δρόμο γύρω από αυτή, κάθε γωνιά. 


Το μετρό ασφυκτικά γεμάτο. Η πλατεία με τόσο κόσμο ώστε δεν μπορούσαν οι νεοαφιχθέντες να βγουν από τα υπόγεια του μετρό.

Η Πανεπιστημίου μέχρι τα Προπύλαια, η Σταδίου μέχρι την Κλαυθμώνος, Καραγιώργη Σερβίας, Ερμού, Μητροπόλεως, Φιλελλήνων, Β. Σοφίας μέχρι την πλαινή εισοδο της Βουλής, Οθωνος Αμαλίας,Μ. Βρεττανία, ένας λαός που πάλλονταν κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, με κάθε αφορμή...

Η νεολαία πλειοψηφούσα και με ορμή, οι ενεργές ηλικίες παρούσες, χωρις να λείπει και η προηγούμενη γενιά αλλά και οι γηραιότεροι.

Αυτό το απίστευτο λαικό τσουνάμι γεμάτο αποφασιστικότητα και σιγουριά για το δίκιο του, μόνο τη Νίκη του Μεγάλου ΟΧΙ ενός αδούλωτου Λαού μπορεί να φέρει.

Το μόνο που αυτή τη στιγμή έχει σημασία είναι αυτή να είναι όσο το δυνατό μεγαλύτερη, αν είναι δυνατό συντριπτική,

Ο αντίπαλος παίζει μόνο με το φόβο.

Και με τις σάπιες εφεδρείες του. Ρίξαν ό,τι σαπάκι είχαν στα μπαούλα. Σημίτης, Πάγκαλος, Παπανδρέου, Λαλιώτης, Μητσοτάκης και υιός, εξαφανισμένος επί 6ετία Καραμανλής ο νεότερος (με τη φωτό του Εθνάρχου στο φόντο), ότι είχαν τον αξιοποίησαν. Μέχρι και ο Τζοχατζόπουλος με το ΝΑΙ τάχθηκε.

Μια οικονομική ολιγαρχία με το άχρηστο πολιτικό της προσωπικό που δεν έχουν κανένα στρατηγικό όραμα για τον τόπο, μόνο ακίνητα στο City του Λονδίνου και πολλά φράγκα έξω κλεμμένα από μας με δάνεια που μας φόρτωσαν.

Πάμε μπροστά αισιόδοξα και με Πίστη στο Δίκιο μας. Ο τόπος δεν αντέχει άλλα μνημόνια.

Αυτή τη στιγμή μόνο τα χέρια του κόσμου της δουλειάς έχουν το ανάστημα να κυματίζουν την ελληνική σημαία. Τη ματωμένη από τους αγώνες και τις θυσίες του Λαού μας για λευτεριά, προκοπή, ανεξαρτησία.
Πάμε για τη Νίκη. 

Όλοι οι λαοί της Ευρώπης κοιτάζουν εμάς. Δεν μπορούμε καν να συλλάβουμε αυτή τη στιγμή τις υπόγειες κοινωνικές διεργασίες που συντελλούνται στη μέση συνείδηση των ευρωπαικών λαών.

Η Ιστορία γράφεται από λαούς αποφασισμένους. Πάμε μπροστά. 

Λέμε όχι στην εξαθλίωση του λαού μας.

Το πειραματόζωο πέταξε τα καλώδια λίγους μήνες πριν. Τώρα πρέπει να σταθεί όρθιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου