Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ηχηρό μήνυμα ΟΗΕ υπέρ του δημοψηφίσματος και κατά ΔΝΤ και ΕΕ



Κόλαφο για όσους επιχειρούν να αποτρέψουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα αποτελεί μήνυμα εμπειρογνωμόνων του OHE, που χαιρετίζουν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης ενώ ασκούν ιδιαίτερα σκληρή κριτική στο ΔΝΤ και την ΕΕ.


Εμμέσως πλην σαφώς γίνεται λόγος για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από τα τελεσίγραφα της τρόικας και τους πιστωτές αλλά και αναφορές στο δικαίωμα που προσφέρει το διεθνές δίκαιο σε μια χώρα να μην πληρώσει τα χρέη της, εάν αυτό οδηγεί σε καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Kι αν τo ναι είναι γιαβόλ;

του Στάθη από τον "Ενικό"

  • Ναι ή όχι, λοιπόν...
  •  Είναι φανερό ότι το ναι ή το όχι θέτουν θέμα κυριαρχίας. Η συμφωνία ή μη, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα (αλλά και εξαρχής των συνομιλιών έδειξαν), δεν έχει να κάνει με τρία πάνω, τρία κάτω στον όποιον ΦΠΑ, αλλά με το θεμελιώδες ερώτημα της εθνική κυριαρχίας ενός κράτους στο πλαίσιο μιας υπερεθνικής ένωσης.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΕΝΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ 

 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ, ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ, ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΛΑΜΑ, ΑΦ. ΜΑΝΟΥ, ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ, Β. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Θ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Το δικό τους μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στέλνουν άνθρωποι των τεχνών, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής (5/7).

διαβάστε εδώ